Cul-de-sac: Changelog


Johanna Sagadalen ble lettere forfjamset da noen plustelig skrudde av fargemetningen.

Her følger en liste med de største forandringene som ble gjort for å omforme serieepisoden Skjegg i Blindgate til kortfilmen Cul-de-sac.

  Hele episoden ble forandret til 25 bilder i sekundet fra det opprinnelige 50 bilder i sekundet. Originalmaterialet var riktignok 25, men episoden ble klippet i 50 fordi blant annet bjørnefotoet var interlaced og det ble gjort et poeng ut av å beholde dette for å skape større kontrast til det som ikke var naturvideo.
  For å fortsette å adskille bjørnevideo fra selve filmen beholdt bjørnen fargene sine når resten ble svart hvitt. Samtidig forble bjørnevideo flatlyset mens resten ble korrigert opp i HDR.
  Kontrasten og lyset ble betraktelig økt opp mot 1000 nits for å lage et tydeligere preg av gammel 35 mm svartfilmfoto.
  Fordi Skjegg ikke lenger er en kjent karakter i en kortfilm som står på egne bein ble anslaget med Skjegg fjernet slik at han dukker opp som en overraskelse og ny karakter senere. Ca 1 minutt.
  Kjenningsmelodien til Blodseriøse Skjegg ble fjernet siden det ikke lenger er en episode. Det samme gjelder for serie- og episodenavn.
  Tittelen forandres til det franskklingende Cul-de-sac som en referanse til de svarthvite, franske avant garde-filmene.
  Helt nye navneplakater med VHS-stil blir lagt på.
  Lot fargene bli igjen på blindgate-skiltet for å fremheve det.
  Fjerna kreditering til blant annet skaper og kjenningsmelodi.
  Fjerna lysskiltene i gata som refererte til bedrifter som kun finnes i det utvidede 3F-universet.
  Bytter ut månen med en som passer bedre i HDR.
  Lar sterke lyskilder beholde fargene sine, slik som gult lys i vinduene, sigarettglo, lynglimt og oransje lys fra gatelykta. Forsterker dessuten lyset i disse for å utnytte HDR bedre.
  Forlenger en scene der Johanna fikler med skoene sine.
  Begge gangscenene fungerer som symbolske korridorer mellom fantasi og virkelighet og får derfor en helt særegen fargekorrigering som referanse tilbake til stumfilmer som Nosferatu og Dr. Caligaris kabinett. I disse filmene behandlet man svarthvittfilmen slik at den fikk en fargetint, som kunne blant annet bety at det var morgen eller kveld.
  For ytterligere å gjøre gangscenene til en portal med Noseferatu-referanse ble filmens fart økt med femti prosent, slik gamle filmer var filmet med rundt 16 bilder i sekundet. Dernest ble all dialoglyd fjernet og byttet ut med tekstplakater.
  Forlenger noen klipp og gjør lyden klarere slik at mer av reke-krangelen kommer fram.
  Fjerner kommentarer fra bjørnefortellerstemmen som ikke lenger passer med den alternative slutten.
  AVSLØRING – Et tre sekunders frampek av Skjegg som studerer garnnøste og strikkepinner er fjernet, siden frampeket ikke gir meningen utenom kommende episoder.
  Fjerner knivstikkdrapet og bruker en alternativ mordmetode i stedet.
  Et nytt klipp viser Skjegg forlate scenen slik som bjørnen.
  Legger til flere ubrukte bjørnekommentarer i rulleteksten som nå har naturfoto av bjørn i stedet for en blodig vegg.